Veera Metso

s.1986 Helsingissä
Kuvataiteilija (YAMK), koru -ja kiviesine muotoilija (amk), muusikko
Kotipaikka: Imatra

Sähköposti:
Puhelin: +358 40 960 9401

Kotisivu: www.veerametso.com
Instagram: https://www.instagram.com/liekuttavaleppa/?hl=fi
Facebook: https://fi-fi.facebook.com/pages/category/Artist/KolibriKaukomatka-1647944758772966/

Ammatillinen kielitaito: suomi, englanti, ranska

Tilaustaide

Tilausteoksia: Asiakaslähtöisiä persoonallisia tarinoita yksityisille ja yrityksille, esim. uniikit ja piensarjalliset yritys- ja liikelahjat sekä muistot merkkipäiviin.

Työskentelen pääasiassa tarinoiden parissa. Minulla on käytössä laaja paletti tarinan ilmi tuomiseen. Teen kuvituksia ja sarjakuvia, maalauksia, veistoksia / esineitä ja koruja (lähinnä luonnonmateriaaleista, kuten puusta) ja ääniteoksia. Internet sivultani sekä some kanavistani löydät enemmän kuvia ja esimerkkejä teoksistani.

 • Olipa Kerran Itula / Itula Oy piilosta
 • Jäppilänniemen taidetie
 • Kartat muistamiseen, uniikki kuvitus/”kartta” henkilölle tärkeistä arvoista

 Julkisia teoksia: pääasiassa tarinallisia / symbolistisia maalauksia

Teoskuvat tai / ja työnäytteet:

Jäppilänniemen taidetie, Imatra

Olipa kerran Itula, Itula Oy, Ruokolahti

Savitaipaleen hyvinvointiasema, Satumetsä: Unelmia, Kauniita unia ja Siilin paratiisi, 2021. Kolmen seinämaalauksen kokonaisuus.

Imatran lasten ja nuorten talo, Eksote

Pienet maisemat, 2020. vaneri-reliefit

 

Ole kuin Vesi, 2019, toimintaterapiatila, seinämaalaus

Työpajat / kurssit / TYKY-TYHY / opetus / taidepalvelu

Erilaisia monitaiteellisia ja teemallisia kursseja ja työpajoja työyhteisöille, yrityksille, yksityisille ryhmille ja yhteisöille (esim. polttariporukat), lapsille ja nuorille, sekä taideopiskelijoille. Pajojen tavoitteena on hyvinvoinnin lisääminen ja luovuuden aktivoiminen sekä yhteisön voimavarojen vahvistaminen taiteen ja leikkimielisyyden kautta.

Ole yhteydessä taiteilijaan ja kysy lisää yksityiskohdista ja käytännön asioista!

Puu ja juuret

Puu ja juuret työpajassa ihmistä, itseä ja ympäröivää maailmaa lähestytään puun, sen elinkaaren ja juurien metaforan kautta. Yhdessä puut muodostavat metsän, jossa jokaisella puulla on merkityksensä. Metsä luo oman mikroilmaston, joka auttaa sitä selviytymään, ja antaa myös mahdollisuuden monimuotoiselle kasvulle.

Prosessi etenee vahvan osallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta. Katsotaan, mitä tapahtuu; kasvulle annetaan mahdollisuus. Käytämme taiteellisia ja kevyitä fyysisiä harjoitteita sekä keskustelua.

Työpajan tavoitteena on hyvinvoinnin lisääminen sekä yhteisön vahvistaminen metsän teeman kautta. Perspektiiviä muuttamalla arkisia asioita on mahdollista nähdä uudella tavalla ja näin elävöittää omaa työtään uudella luovalla otteella. Leikkimielinen lähestyminen teeman avulla vapauttaa tutuista rooleista. Työpajassa tutustutaan puuhun liittyviin uskomuksiin ja symboleihin.

Tilavaatimukset: tarvitaan tila, jossa on jokaiselle osallistujalle tilava paikka pöydän ääressä sekä tyhjää tilaa, jossa mahdumme liikkumaan.
Ryhmän koko: max. 15 hlöä

Kokonaisuus on muokattavissa kestoltaan, muodoltaan ja laajuudeltaan erilaisille ryhmille sopivaksi. Hinta sopimuksen mukaan.

Valmista voimaa

Valmista voimaa -kurssilla lähestytään leikkimielisesti ikiaikaista aihetta: taikaa (voimaa) ja taikaesinettä (koru). Kuinka taika syntyy? Miten ja millaisin keinoin esineitä ja koruja on pyritty voimistamaan? Valmista itsellesi koru (tai esine), joka auttaa sinua iloon, vahvistaa, tai rohkaisee haastavana hetkenä. Lopuksi katsomme, millainen yhteisö yksilöistä rakentuu yhdistämällä tuotokset. Tietoa ja inspiraatiota ammennetaan korun historiasta, kansanperinteestä ja mytologioista.

Kokonaisuus on muokattavissa kestoltaan, muodoltaan ja laajuudeltaan erilaisille ryhmille sopivaksi. Hinta sopimuksen mukaan.

Kojeet ja ihmevekottimet

Ääni -ja liikeimprovisaation kautta tutkimme asioiden “mekaniikkaa” leikkimielisellä otteella. Ihmisillä on tapana toistaa liikeratoja, ajatusketjuja ja toimintamalleja tiedostamattaan. Jos esimerkiksi “koulu” tai yksittäinen “luokka” olisi koje, millainen se olisi? Millaisista osista se koostuu? Mitä se valmistaa? Entäpä firma? tai joku sen osasto? Kojeita rakentamalla paljastuu huumorin siivittämänä tapoja ja rakenteita, jotka toistuvat ja muuten jäävät “automaatiossa” tiedostamatta. Tiedostamisen kautta on mahdollisuus oppia ja miettiä mikä on toimivaa ja mitkä osaset eivät sovi yhteen. Kaikki tämä ilon kautta!

TAIDEPALVELU

“Piilosta -työyhteisön voimavarat näkyviin taiteen keinoin”

Taiteilija viettää yhden työviikon työyhteisössä aistien sen voimavaroja taiteen keinoin. Löydöksistä syntyy taideteos, jonka muotoa ei ole ennalta määrätty, näin se voi nousta aidosti työyhteisöstä ja sen voimavaroista.

Referenssejä

 • Kojeet ja ihmevekottimet, ääni -ja liikeimprovisaatio, Imatran 5.-luokkalaisille, Metku, Imatran kaupunki, 2020
 • Itula Oy Piilosta, 2019
 • Puu ja Juuret, 2019, kriittinen korkeakoulu, kevät 2016, syksy 2016 Hgin työväenopisto, Helsinki
 • Valmista voimaa, Valkea varsa Oy, 2016, Espoo
 • Valmista voimaa, Tyttöjen talo, henkilöstö, 2016, Helsinki
 • Vieraileva taiteilija Colorado College, Kate Leonardin assistentti 2D-art kurssilla, 2010, Colorado Springs, yhdysvallat
 • ranskan kieltä ja luovuutta, 1.-2. luokkalaisille, 2013-2016, Valkea Varsa, Espoo
 • kesäinen kädentaidot kerho, 1.-2.-luokkalaisille, 2014, Valkea varsa Oy
 • Iltapäiväkerhon vastuuohjaaja, 2013-2016, Valkea varsa Oy

Luennot

Taiteilijaluento (omasta työskentelystä yleisesti tai jonkun teeman parissa)

Referenssejä

 • Luento omasta taiteellisesta praktiikasta, Colorado College, vieraileva taiteilija, Colorado Springs, Yhdysvallat, 2010
 • TOO-seminaari, “Piilosta” -projektiesittely, Taike, Helsinki, 2019